Sidste nyt om paracykling-konkurrencer i Danmark

Cykelsporten har i efterhånden mange år været enormt populær i Danmark, og det gælder derfor naturligvis også paracykling, der særligt efter de sidste paralympiske lege har vundet stor indpas på parasportscenen. Paracykling dækker over alle slags cykling, hvor atleterne har et handicap. Det kan f.eks. være nedsat balanceevne, synshandicap eller amputerede ben. Hvert år bliver der afholdt DM i forskellige danske byer, og deltagerantallet samt -niveauet er som regel ganske imponerende, og er på et niveau, der kan være med i verdenseliten.

Når man snakker om paracykling, er der bl.a. internationalt følgende konkurrenceformer:

  • Landevejsløb
  • Enkeltstart
  • Tandemsprint
  • Holdsprint

Altså er der masser af muligheder for at udfolde sig, og der er mange forskellige områder, hvor Danmark for alvor kan gøre sig gældende på topniveau. Særligt håndcykling er gået rigtig godt for Danmark de seneste år, hvor Michael Jørgensen og Kim Klüver Christiansen har hevet nogle gode resultater hjem, og er placeret rigtig flot internationalt på UCI’s verdensrangliste (Union Cycliste Internationale, det verdensomspændende cykelforbund).

Seneste nyt

Konkurrencer i Danmark

Der er ikke de store landsdækkende konkurrencer i Danmark i 2020 udover selvfølgelig DM, der bliver afholdt i juni. 2020 kommer til gengæld på at byde på noget ganske stort, nemlig de paralympiske lege i Tokyo, Japan. De afholdes fra d. 25. august til d. 6. september, og her er blandt andet paracykling med på programmet. Det er umiddelbart endnu ikke kendt, om eller hvor mange danske atleter der deltager, men internationalt er der i hvert fald danske atleter derude, der helt sikkert vil kunne gøre det godt, måske endda hive medaljer med hjem. Og selvom det selvfølgelig handler om at deltage og nyde livet, så er det naturligvis det ypperste at kunne komme på sejrspodiet i en af de mange udfordrende discipliner, hvor man kan stå som en af de bedste i hele verden.

Antallet af konkurrencer i Danmark er ikke umiddelbart stigende, men det er interessen til gengæld umiddelbart, hvilket er vigtigt for at kunne udvikle talentmassen. Tidligere nævnte Michael og Kim er ved at være i deres karrieres efterår, og der er naturligvis brug for nye kræfter på den danske scene.

Støtter Nationalbanken Parasport Danmark?

Dansk paracykling skal heldigvis ikke ud og finde en kassekredit hver gang de skal noget, men økonomien er altid en faktor, som ved andre sportsgrene. Der er en række hovedsponsorer for Parasport Danmark, og derudover støtter Team Danmark også. Endeligt er der en række mindre sponsorerer, herunder eventsponsorerer, der f.eks. tæller kommuner og byer, der lægger vej, faciliteter, logistik mv. til, i forbindelse med eksempelvis et DM eller et andet arrangement i rammen af paracykling. Alle sponsorerer, store som lille, er nødvendige for at kunne få afviklet arrangementerne, da de i udgangspunktet ikke kan løbe rundt med hjælp fra tilskuere og deltagergebyrer alene. Når man sponsorerer som eks. eventsponsor, er der ikke nødvendigvis tale om en kredit som Parasport Danmark får i hånden og kan bruge, men derimod netop fysiske områder eller tjenester, som gør arrangementet muligt.