Paracycling – cykel sport – cykler og tilbehør.

Alt om para cycling og cykel sport

Paracycling – cykel sport – cykler og tilbehør. - Alt om para cycling og cykel sport

Kosttilskud glucosamin til cykling

Virker glucosamin til overbelastning ved cykling og må man cykle med et barn i bæresele?

Er du ofte ude og cykle, så har du sikkert oplevet problemet med ømme led i en periode. Nogle gange kan det være så slemt at det kan være nødvendig at tage smertestillende medicin for at dæmpe smerterne. Dette problem overlever man ofte i forbindelse med overtræning. Men vidste du at der faktisk er et sundere alternativ til de smertestillende piller? Der findes et populært kosttilskud kaldet glucosamin, som i stor stil anvendes af gigtpatienter, da det reducerer smerter i forbindelse med slidgigt. Men nu er rigtig mange sportsfolk efterhånden også begyndt at få øjnene op for dette kosttilskud. Glucosamin er et naturligt stof, som findes i vores bindevæv og bruges til genopbygning af f.eks. brusk i leddene. Hos folk med slidgigt er mængden af glucosamine i disse led stærkt reduceret, hvilket gør at de ikke genopbygges så hurtigt som de kunne. Ved at indtage et dagligt tilskud af dette kosttilskud, så fremmes denne process, og flere gigtpatienter har oplevet færre gener pga. deres sygdom. Nu viser det sig at glucosamin faktisk også virker hos almindelige folk, lad os se lidt nærmere på hvordan det kan være.

Hvad er glucosamin for et kosttilskud?

Glucosamin et naturligt stof, der findes i sund brusk, især i væsken omkring leddene. Den glukosamin som findes i vores kosttilskud kommer hovedsageligt fra skaller af skaldyr som krabber, hummere og kraps. Stoffer kan komme i flere kemiske former, men den mest anvendte til kosttilskud er glucosamin sulfat, da denne type ser ud til at have den bedste effekt, og optages nemmest i kroppen. Glucosamin er et aminosukker som i kroppen bruges til fremstilling af Glycosylerede proteiner og lipider, som er basis komponenter i f.eks. vores brusk. Ofte bruges det i kombination med chondroitin, som også har en opbyggende effekt på brusk.

Læs også: Glucosamin og slidgigt

Virker glucosamin?

Glucosamin er et kosttilskud, hvilket betyder at der ikke stilles krav til en dokumenteret effekt. Alligevel er der over de senere år, udført en del test af dette produkt. Resultaterne har været meget svingene. Nogle test har vist en klar positiv virkning hos f.eks. folk med slidgigt, mens andre test ikke har vist nogen direkte effekt. I flere laboratorietester viste glucosamin antiinflammatoriske egenskaber, og syntes endda at hjælpe med opbygning af brusk. Læser man de forskellige gigt forum, så er der rigtig mange brugere, som sværger til at glucosamine har haft en rigtig god effekt på deres sygdom. Dette afhænger dog også af hvor slemt man er ramt af slidgigt. Er der meget lidt brusk tilbage, vil virkningen ikke være så stor, som hvis man blot lider af en mild grad af slidgigt. Nogle af de nyere undersøgelser fra USA har vist at effekten vurderes at være på niveau med moderate doser Ipren, og kan dermed lindre smerter, samt øge bevægeligheden hos patienter med let til moderat slidgigt. Der er endnu ikke lavet så mange undersøgelser om effekten hos folk med sportsskader. Ved juletid kan det også være sundt at cykle en god lang tur eller bare gå en tur med dit barn sin bæresele. Man spiser ofte rigtigt godt her, og har en mani med ikke at komme nok ud. Dette gør at vi ofte tager lidt for meget på julen og skal i gang med den klassiske januar slankekur. Se mere om dette her

Sport og glucosamin

Det er ikke kun gigtpatienter som har gavn af dette kosttilskud. Også folk med led skader pga sport, eller overbelastning af leddene kan nyde godt af glucosamin. Både de antiinflammatoriske egenskaber, samt hurtigere genopbygning af brusk ser ud til at virke fint på disse typer af skader. Personligt har jeg selv i perioder med ømme led, pga. for meget træning taget dette kosttilskud, og kan tydeligt mærke en forskel. Det kan godt tage et par uger inden det virker, så det er ikke et produkt man skal tage, blot fordi man en dag har trænet ekstra hårdt nede i det lokale fitness center eller taget en længere cykeltur end normalt. Men ved du at du f.eks. skal ud på en uge lang cykeltur i stil med Tur De France, så vil det ofte være en rigtig god ide, at starte på glucosamin en måned i forvejen. Du vil opleve at du meget hurtigere kommer du efter en sådan omgang, sammenlignet med dem som ikke tog kosttilskuddet. I går var jeg ude og cykle med mit barn i sin cykelstol 20km, derefter kom han over i sin bæresele, hvorefter vi gik en tur på 8km. Noget som normalt ville være ret hårdt for mine knæ. Men efter jeg begyndte på Glocusamin og Magnesium har jeg ikke længere de problemer. Så for mig virker det i hvert fald ret godt.

Hvor kan det købes og hvad koster det?

Glucosamin er et ret almindeligt kosttilskud, så det kan købes i de fleste helse butikker, større supermarkedet eller i online apoteker som med24.dk eller lignende butikker. Det koster omkring 2-3 kroner om dagen at være på glucosamine, så ikke det dyreste produkt.

Er der bivirkninger?

Langt de fleste vil ikke opleve nogle bivirkninger ved glucosamin, da det jo hører ind under almindelige kosttilskud. Dog kan enkelte opleve problemer som diarré, mavesmerter, kvalme samt hovedpine. Er man allergisk overfor skaldyr, kan man også opleve allergiske reaktioner, da det meste jo fremstilles af netop skaldyr.

Her er et par unge mænd, som fortæller om deres erfaring med glucosamin i forbindelse med hård træning og overbelastnings skader.Category: Kosttilskud